Експерти: Григор беше перфектен на US Open

Може да победи Медведев, смятат Екатерина Генова и Иван Чешанков
5 сеп 2019 10:40, Анисия Иванова
69

Григор Димитров постигна една от най-големите победи в кариерата си, елиминирайки на 1/4-финал на US Open носителя на най-много титли от Големия шлем - Роджър Федерер. Българинът надделя с 3:2 сета в епична битка с швейцарския маестро и ще спори с руснака Даниил Медведев за място на финала в Ню Йорк.

Членът на Управителния съвет на Българската федерация по тенис Екатерина Генова посочи, че в победата на Григор са присъствали всички необходими частици - перфектната техника, физическото състояние, желанието за успех, самочувствието. И подчерта в "България сутрин", че много важна част от пъзела в такъв мач е психиката.
Когато биеш, те уважават. Когато падаш, хората искат чрез твоята загуба да покажат колко разбират от твоя спорт", отбеляза Генова, която не отдава голямо значение на факта, че треньорите на Димитров - Андре Агаси и Радек Щепанек, отсъстват от турнира и не са до най-добрия ни тенисист.

"Не трябва да бъдем в крайностите. Сега сме в еуфория, а само преди дни смятахме, че Григор е на дъното и не може да спечели и един мач. Логично е да се търсят причините защо се случват загубите и защо се случват победите. Всеки спортист, дори на най-високо равнище, минава през трудни моменти", каза от своя страна спортният коментатор Иван Чешанков.

Според него основната причина за спада в играта на Димитров е бил чисто ментален, тъй като по думите му физически той е във феноменално състояние.

"Има такъв тенис, че има място между първите пет, но на най-високо равнище трябва да имаш много силна психика", каза Чешанков пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира и следващия съперник на първата ни ракета по пътя към финала на US Open.
Медведев в момента е тенисистът, който демонстрира най-добра форма, но при него има натрупана умора от многото мачове през годината. Има го и въпроса до каква степен е контузен. Григор Димитров излиза като фаворит в този двубой, но ако Медведев е готов за физическа битка, ще бъде много трудно за Григор да стигне до победата", обясни Чешанков.

"Мачът с Медведев ще е много интересен. Не обичам прогнозите, но си мисля, че Григор може да се класира за финала", коментира Екатерина Генова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и Медведев е руснак коллкото и Гришо е българин....
47
9
 
4
 
! Отговори
Позитано 20 преди 4 години
Уважаеми русофили. Стискайте палци за Медведев. Русия над всичко.
46
10
 
6
 
! Отговори
Троля преди 4 години
Федерер беше контузен.
45
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гришо е класа. Факт!
44
25
 
7
 
! Отговори
timothy преди 4 години
чак пък перфектен.. чист късмет, че опонента му е имал някакви травми. Голяма радост с тоя измислен български тенесист..
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 56Residence: Monte carloтака пише в сайта на АТП
42
5
 
6
 
! Отговори
тенис преди 4 години
Много ми е чудно държавата Монако-Монте Карло.30000 човека население, а 35 от първите 50 са от там.Ето и Григор е монтекарловец, и медведев е монтекарловец.Това монтекарловец е малко като карловец ама не баш.
41
1
 
3
 
! Отговори
тотото преди 4 години
До Анонимен 52Не.Яд ме е, че не сложих на гришо на коеф 17.
40
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тъй, де!По-добре да ГРИШОРЯСАМЕ отколкото да пукнем от пукница като Ласкин.Поне аз за мене така си мисля.Всеки си решава за него си.
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-важното в тази ситуация е, че Гришо поряви воля и то срещу Федерер, след като неведнъж сме го виждали как се срива психически срещу абсолютни незнайници. Крайно време е някой да поработи с психиката на този спортист, тъй като може да е велик и дано да ни го докаже тези дни. Крайно време е да разбере също, така че за големите шампиони и спортисти спортът е на първо място, а не разни любовни драми.
38
6
 
7
 
! Отговори
Тъй, де! преди 4 години
Преди време пас се бе надигнала една такава история около Григор.тогава покойния Иван Ласкин я обобщи - ГРИШОРЯСАХМЕ!
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 44 знаем ,че си неграмотен и не ми пука съгласен ли си *** си го получава всеки ден смешен ***
36
1
 
7
 
! Отговори
До 43 преди 4 години
Хърватия имат 12 тенисисти в топ 1000, от които трима в топ 100, а са с население 4 милиона. България, население 7 милиона, имаме 7 тенисисти в топ 1000, и един в топ 100.Австрия, Белгия - имат 18 тенисисти в топ 1000и т.н.
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Григор Димитров браво, но въпросът е защо нямаме други силни тенисисти, а е само Григор? Тези във федерацията по тенис защо се опитват да отчитат успехи на гърба на Григор, а реално успехи нямаме. Заслугата за успехите на Григор не са на федерацията по тенис. "Успехите" на федерацията се виждат по купа Дейвис с тенисисти, за които федерацията има някаква заслуга за подготовката им, т.е. успехи няма. Грешка щеше да е Григор да участва за купа Дейвис и федерацията да отчита успехи, които ги ням
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РеалистГригор Димитров е 78-ми в класацията, а Роджър Федерер да не би да е бил по-назад? Това кой е фаворид не зависи изцяло от класацията. И най-добрия може да загуби от далеч по-слаб ако не е във форма в конкретния момент.
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На полуфиналите при мъжете са 2-ия в ранглистата срещу 25-ия и 5-ия срещу 78-ия. Не е ясно кой ще е на финала и кой ще победи в турнира. Силите в тениса са много изравнени.
32
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кауна има пари и мисли,че някой му завижда ако беше истински българин щеше винаги да се съзстезава за националния отбор така,че е нормално много да не го харесват той също не харесва тях даже отказва да се състезава з анациолналния отбор за парите никой не му завижда другите обаче се състезават затова и не ги плюят но те се състезават него ще си го плюят както и той тях
31
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре се представя на този турнир но очаквам скоро пак да има спад и пак да пада от някой на 557 или 405 то място
30
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джокович, първи в ранглистата, отпадна на четвъртия кръгФедерер, трети в ранглистата, отпадна на петия кръг (четвъртфинали)Доминик Тийм, 4-ти, отпадна още на първия кръгАл.Зверев, 6-ти, отпадна на четвъртия кръгНишикори, 7-ми, отпадна на третия кръгЦиципас (8-ми), Хачанов (9-ти), Агут (10-ти), Фонини (11-ти) - отпаднаха още на първия кръги т.н. Григор Димитров, 78-ми, е на полуфинал. Браво Гришо.
29
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен причините за загубата на Дядя Федя трябва да се търси при букмейкърите.Все пак коефициентът беше 1:17Това означава, че ако заложиш 1 милион ще прибереш 17Или срещу 2 милиона - 34 и т.н.